Home | Doorlopend krediet | Rentekrediet | Hypothecair krediet | Persoonlijke lening | Waar u op moet letten | Overzicht banken | Voor- en nadelen

Hypothecair Krediet

Hypotheek betekent letterlijk onderpand. Men sluit vaak een hypotheek af als men een huis wil kopen. Je krijgt dan geld van een bank met je huis als onderpand. Vaak wordt dit geld gebruikt om het huis van te betalen. In spraakgebruik wordt vaak hypotheek gebruikt om de geldleen aan te duiden. Als je een hypotheek afsluit bij een bank krijgt de bank jouw huis als onderpand. Je moet je hypotheek aflossen door iedere maand rente te betalen. Ook moet je binnen een bepaalde tijd de gehele lening betaald hebben.
Ook zijn er aflossingsvrije hypotheken. Je betaald dan alleen rente voor een bepaalde periode en je hoeft niet af te lossen. Als de looptijd verstreken is blijft de hypotheek in stand, maar de lening wordt wel vernieuwd, dit wordt juridisch gezien schuldvernieuwing genoemd.
De rente die betaald moet worden is in Nederland fiscaal aftrekbaar. Er zijn verschillende aflossingsvormen. Je kunt je hypotheek aflossen aan het eind van de looptijd. Of je kunt iedere maand een bedrag betalen.

Risico's bij hypotheken

Voor veel mensen is de aanschaf van een huis een van de grootste financiële uitgaven van hun leven. En je moet daarom ook goed uitkijken dat je de juiste hypotheek kiest die bij je past. Anders betaal je uiteindelijk misschien wel teveel! Het is daarom aan te raden om vroeg van te voren informatie te gaan zoeken over hypotheken voordat je een huis gaat zoeken.
Als je een huis gaat kopen kan deze van waarde veranderen, in positieve en negatieve zin. Maar de lening blijft waardevast, hou daar rekening mee! Verder moet je er natuurlijk rekening mee houden of je de hypotheek over de jaren terug kan betalen en of je iedere maand de rente wel kan betalen!

Website statistieken